icon-cup-2
Background-HeaderBackground-Header

Meest gestelde vragen

Luuk-4

Luuk

Nederlands kampioen fietsen

1. Wat zijn de FietsFanatics challenges?

Dordrecht staat op het punt geschiedenis te schrijven met de start van de Tour de France Femmes: Dé grootste wielerwedstrijd ter wereld voor vrouwen! Op dinsdag 13 augustus 2024 starten de wielrensters aan de tweede etappe op het Energieplein. Zij rijden door het historische centrum en zetten daarmee Dordrecht internationaal op de kaart.

In de aanloop naar dit wielerevenement daagt meervoudig Nederlands kampioene én Dordtse in hart en nieren Lucinda Brand jou uit om vaker op de fiets te stappen. Doe mee met de FietsFanatics Challenges en word een FietsFanatic!

Vanaf 3 juni zal Lucinda elke week een fietsuitdaging lanceren, vier weken lang. Verenigingsteams, bedrijfsteams en schoolklassen kunnen deze uitdagingen op hun eigen fiets aangaan. Snelheid, behendigheid, conditie… alles komt aan bod. Wie kan de langste surplace maken? En welke klas maakt het langste fietsparcours? Welk bedrijf of vereniging maakt de meeste kilometers? Naast eeuwige roem liggen er leuke prijzen klaar voor de beste teams en de grootste FietsFanatics!

2. Wanneer starten de FietsFanatics challenges?

De challenges starten op maandag 3 juni 2024.

3. Wie kan deelnemen aan de FietsFanatics challenges?

Alle scholen, bedrijven en verenigingen in Dordrecht kunnen deelnemen aan de FietsFanatics challenges. De teams voor bedrijven en verenigingen mogen maximaal uit 8 deelnemers bestaan (meerdere teams mogelijk). Als je als school meedoet, is het team een klas.

4. Hoe kunnen we ons aanmelden als school?

Scholen kunnen zich eenmalig aanmelden door een account aan te maken voor de school. Vul de benodigde gegevens in, zoals de naam van de school en de contactinformatie. Na aanmelding ontvangt de school een bevestigingsmail met verdere instructies. Zorg ervoor dat er een contactpersoon is binnen jouw school. Deze persoon heeft toegang tot het dashboard om alle informatie door te voeren welke nodig is van de behaalde challenges. Voeg een of meerdere klassen toe in je dashboard. De klassen die in challenge #1 zijn toegevoegd, blijven de gehele challenge periode beschikbaar voor invoering van gegevens zodat de punten worden opgeteld. Je hoeft hiervoor dan ook geen nieuwe klas aan te maken per challenge.

Sluit er in week 2 een nieuwe klas aan, speelt deze mee vanaf die week.

5. Hoe kunnen we ons aanmelden als bedrijf of vereniging?

Bedrijven of verenigingen kunnen zich eenmalig aanmelden door een account aan te maken voor het bedrijf of vereniging. Vul de benodigde gegevens in, zoals de naam van het bedrijf/vereniging en de contactinformatie. Na aanmelding ontvangt de aanmelder een bevestigingsmail met verdere instructies. Zorg ervoor dat er een contactpersoon is binnen jouw organisatie. Deze persoon heeft toegang tot het dashboard om alle informatie door te voeren welke nodig is van de behaalde challenges. Maak teams van maximaal 8 personen en voeg deze toe in je dashboard. De teams die in challenge #1 zijn toegevoegd, blijven de gehele challenge periode beschikbaar voor invoering van gegevens zodat de punten worden opgeteld. Je hoeft hiervoor dan ook geen nieuw team aan te maken per challenge.

Sluit er in week 2 een nieuw team aan, speelt deze mee vanaf die week.

6. Hoe kunnen we onze deelname registreren?

Bij iedere challenge staan de voorwaarden. Lees deze goed door. Via de contactpersoon welke een account heeft aangemaakt op de website, is er toegang tot het challenge dashboard. Leg de deelname vast door video’s of foto’s te maken van de uitgevoerde challenges (voor bedrijven en verenigingen zijn dit voornamelijk screenshots van Strava), verzamel deze en laat ze door de contactpersoon binnen jou organisatie uploaden via het account op onze website. Zorg ervoor dat alle benodigde informatie duidelijk zichtbaar is. Elk team mag maximaal één keer per challenge deelnemen.

Teams
In het challenge dashboard is er de mogelijkheid om teams toe te voegen. Bij scholen zijn dit klassen en bij bedrijven of verenigingen zijn dit teams van maximaal 8 deelnemers. Als organisatie kan je per klas/team scores laten doorvoeren. Je gaat dus niet alleen de uitdaging aan met andere organisaties, maar je strijd dus ook per team of klas tegen elkaar. Als je een kleine organisatie hebt, kan het zomaar zijn dat je 1 team hebt. Ben je een school dan kan je zomaar 5 of meer klassen (teams) toevoegen.

7. Hoe werkt de puntentelling?

De winnaar wordt bepaald op basis van de prestaties van elk team in de verschillende challenges. De resultaten (bewijs/screenshots/filmpjes) worden beoordeeld en vergeleken, en de 10 teams met de beste prestaties worden vermeld in de ranking.

Per challenge is er een bepaald puntensysteem (aantal of km) en worden berekend met een percentage en het gemiddelde.

 

Voorbeeld klas:

  • Klas 1 heeft 20 kinderen waarvan 10 het hebben behaald (50%)
  • Klas 2 heeft 30 kinderen waarvan 10 het hebben behaald (33,3%)
  • Klas 1 heeft 50pt en klas 2 heeft 33pt. Je geeft dus het totaal aantal kinderen door + het aantal wat het heeft behaald. Hier krijgen we een percentage uit (gemiddelde) en dit wordt de score. Zo is het voor iedereen eerlijk. Je kan dus maximaal 100 punten halen per challenge.

Voorbeeld bedrijf/vereniging:

  • Team 1 heeft 8 personen in het team. Zij hebben in de week totaal 1600km afgelegd met de fiets. Dat is in totaal 1600km / 8 = 200 punten
  • Team 2 heeft 5 personen in het team. Zij hebben in de week totaal 2000km afgelegd met de fiets. Dat is in totaal 2000km / 5 = 400 punten
  • Team 3 heeft 3 personen in het team. Zij hebben in de week totaal 900km afgelegd met de fiets. Dat is in totaal 900km / 3 = 300 punten

8. Tot wanneer kunnen wij gegevens invoeren?

Iedere challenge heeft een looptijd van 7 dagen tot de zondag erna uiterlijk om 23:59 uur. Hierna is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze challenge en sluit de challenge in het dashboard en op de site. Vanaf maandag 3 juni start de eerste challenge.

Upload data:
Challenge #1 Start maandag 3 juni. Uiterlijke invoering voor zondag 9 juni 23:59 uur
Challenge #2 Start maandag 10 juni. Uiterlijke invoering voor zondag 16 juni 23:59 uur
Challenge #3 Start maandag 17 juni. Uiterlijke invoering voor zondag 23 juni 23:59 uur
Challenge #4 Start maandag 24 juni. Uiterlijke invoering voor zondag 30 juni 23:59 uur

9. Klopt het dat een school andere challenges heeft dan een bedrijf of vereniging?

We hebben de challenges op maat laten maken zodat het voor iedereen uitdagend is. Voor scholen zijn deze anders dan voor bedrijven of verenigingen. Zo is er een apart leaderboard voor scholen en een apart leaderboard voor bedrijven/verenigingen. Ben je een school, volg dan deze challenges. Ben je een bedrijf of vereniging, volg dan deze challenges.

10. Het lukt niet om bestanden te uploaden

Het kan gebeuren dat je een foutmelding krijgt tijdens het uploaden van bepaalde bestanden. Er zitten limieten aan bepaalde bestand extenties. Deze worden aangegeven bij de invoering van een bestand. Bij filmpjes is dat mp4, foto’s of screenshots JPG. Als je een andere extentie upload zoals bijvoorbeeld een MOV bestand, kan het systeem een foutmelding geven.

Heb je meerdere filmpjes die te zwaar zijn om te uploaden? Geen probleem! Stuur ze via WeTransfer naar info@fietsfanatics.nl. Wij kijken de filmpjes na en voegen ze toe aan je dashboard. Vermeld duidelijk de naam van de school en klas, of bij bedrijven en verenigingen de bedrijfsnaam, verenigingsnaam en teamnaam, zodat wij het eenvoudig voor je kunnen afhandelen.

Je kan ook je filmpjes laten comprimeren via een gratis tool online. Hierdoor worden de filmpjes kleiner en zijn ze misschien wel te uploaden.

11. Hoe werkt de ranking?

Iedere school, bedrijf of vereniging kan teams aanmaken. Voor een school zijn dit klassen, voor bedrijven/verenigingen zijn dit teams. Iedere challenge kunnen er nieuwe klassen/teams worden toegevoegd, de al ingevoerde klassen/teams uit de vorige challenge blijven de gehele challenge periode staan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een klas wel met de ene challenge mee doet, maar niet met de andere. Hier worden dan geen punten verzameld.

Er zijn 2 soorten rankings. Voor scholen èn voor bedrijven/verenigingen. Deze rankings laten de top 10 zien. Zo kan een school, bedrijf of vereniging met meerdere klassen/teams in de top 10 zichtbaar zijn.

Hoe werkt het?

Iedere week zijn er nieuwe challenges, 4 weken lang. Doe mee als school, bedrijf of vereniging. Maak een account aan en upload jouw challenge!
icon-cup-2