icon-cup-2
Background-HeaderBackground-Header

Challenge #3

17
juni

Fietsvoetbal challenge

We gaan fietsen combineren met balsport! Wie kan er zo veel mogelijk ‘poorten’ in 5 minuten?

In Dordrecht is wielrennen niet de enige populaire sport. Veel kinderen zullen bijvoorbeeld voetballen, korfballen en hockeyen. We gaan nu het fietsen combineren met balsport!

De opdracht:
Wie kan er zo veel mogelijk ‘poorten’ in 5 minuten?

Uitvoering:
Ook deze challenge kan uitgevoerd worden op het schoolplein, zet pionnen neer om een parcours te creëren. Wijs 3 tweetallen aan die het leuk vinden om te voetballen, de rest van de kinderen rijden over het parcours op de fiets (volgende fietser kan pas als de ander aan de overkant is). De voetballers, werpers etc. gaan door de fietsen (tussen het voor- en achterwiel) heen ‘poorten’. Je kunt dit het best doen met tennisballen. We hebben in de eerste challenge al geleerd om te surplacen. Hoe langzamer je fietst, hoe beter je jouw teamgenootjes helpt natuurlijk! Succes!

Luuk-4

Luuk

Nederlands kampioen fietsen
Screen-K-3Screen-K-3

Voorwaarden:

– Deelname aan deze challenge is van 17 t/m 23 juni 2024 (uploaden kan t/m 23 juni 23:59 uur).

– Maximaal 1 deelname per challenge per klas per school.

– De challenge mag per gewone fiets, mountainbike, BMX, crossfiets of racefiets worden gedaan.

– Leg je deelname vast op video en upload het materiaal via de contactpersoon van school in jouw account. Houdt bij hoeveel kinderen er hebben meegedaan, en hoeveel keer er is ‘gepoort’.

Leaderboard

Challenges tussenstand

Er zijn nog geen resultaten

Hoe werkt het?

Iedere week zijn er nieuwe challenges, 4 weken lang. Doe mee als school, bedrijf of vereniging. Maak een account aan en upload jouw challenge!
icon-cup-2